KTM 1290 Super Adventure R 2023 – Παρουσίαση

DARE2ADV –Ακόμα πιο περιπετειώδες για το 2023 με τον ανάλογο εξοπλισμό

Το KTM 1290 Adventure R βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας της εταιρείας, όσον αφορά τα Mega On-Off και για το 2023, η αυστριακή εταιρεία τόνισε τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, αναβαθμίζοντας το επίπεδο εξοπλισμού του. Το 1290 Super Adventure R 2023 φέρει νέο σύστημα πλοήγησης στροφή με στροφή, βελτιωμένο και με δυνατότητα αποθήκευσης σημείων διαδρομής και εναλλακτικών. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να συνδεθεί με κινητό τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής KTMConnect και ο αναβάτης μπορεί να χειριστεί τις λειτουργίες του τηλεφώνου του, από τα χειριστήρια στο τιμόνι, χωρίς να το βγάλει από την τσέπη του. Η ζελατίνα και το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενα, ενώ η εργονομία είναι συνολικά βελτιωμένη για τον καλύτερο συνδυασμό άνεσης και ελέγχου, τόσο σε καθιστή όσο και σε όρθια στάση οδήγησης.

Πακτωλός ηλεκτρονικών συστημάτων και για τους πιο απαιτητικούς

Το KTM 1290 Super Adventure R 2023 έχει πολλά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως οφείλει φυσικά: Μιλάμε για IMU 6 αξόνων της Bosch, Traction Control, Stability Control, ABS που συνεργάζεται με τον αισθητήρα 6 αξόνων και πολλαπλές Riding Modes. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης σύστημα Keyless εκκίνησης, οθόνη TFT 7 ιντσών και Quickshifter+ στον προαιρετικό εξοπλισμό.
 

Κινητήρας LC8 160 ίππων, αναρτήσεις WP XPLOR και νέα χρώματα

Μηχανολογική «καρδιά» του KTM 1290 Super Adventure 2023 παραμένει ο δικύλινδρος κινητήρας LC8, με απόδοση 160 ίππων και 14 kgm ροπής, ενώ το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι ChroMo και ζυγίζει μόλις 10 κιλά. Οι αναρτήσεις είναι WP XPLOR και προσφέρουν διαδρομές 220 χιλιοστών εμπρός και πίσω, τροχούς με ακτίνες Alpina 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, αλλά και ελαστικά Bridgestone AX41s στον βασικό εξοπλισμό. Τέλος, το 1290 Super Adventure 2023 χαρακτηρίζεται από νέα χρώματα και γραφικά, με το έντονο λευκό στο προσκήνιο.

Πηγή: motoriti